Aliplast behaalt ISO 9001 & ISO 45001-certificaten

Aliplast Aluminium Systems heeft begin augustus de ISO 9001 & ISO 45001 normen behaald. De ISO9001 is een norm die de eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem vaststelt. De norm helpt ondernemingen en organisaties om efficiënter te werken en de klantentevredenheid te verhogen. Met de ISO 45001 norm laat een organisatie zien dat zij systematisch werkt aan de arbeidsomstandigheden en de gezondheid en veiligheid van de medewerkers.

Beide normen worden gepubliceerd door de International Organization for Standardization en werden uitgereikt door TÜV Rheinland na enkele audits die aantoonden dat Aliplast op alle vlakken voldoet aan de eisen van beide normen. De auditeurs waren daarbij onder de indruk van het bedrijf en waren zeer positief over de hele lijn.

“Wij hechten groot belang aan duurzaamheid, innovatie en continue verbetering om een hedendaags product snel geleverd te krijgen bij de klant.”, aldus Xavier Van Sebroeck, CEO Aliplast België. “Het garanderen van een gezonde en veilige bedrijfsomgeving is dan ook cruciaal om dit te kunnen verwezenlijken.”

Het certificaat is drie jaar geldig en jaarlijks vindt er een audit plaats om te beoordelen of men nog steeds voldoet aan de eisen van de ISO-normen en of het certificaat behouden mag worden. Xavier van Sebroeck: “Het spreekt voor zich dat wij in de toekomst enthousiast blijven verder bouwen aan de certificering door het welzijns- en kwaliteitsbeleid goed te onderhouden en om een verdere groei te kunnen verwezenlijken."