NIEUW ! Somnium, dé stijlvolle aluminium terrasoverkapping Somnium, dé stijlvolle aluminium terrasoverkapping

Ongestoord genieten van het buitenleven in je eigen tuin? Dat kan met het Somnium lamellendak van Aliplast Aluminium Systems. Het horizontale, minimalistische lamellendak is een echte eye-catcher in elke tuin, maar kan bijvoorbeeld ook perfect toegepast worden in horecaprojecten. Somnium beschikt over een duurzame rotatietechniek waardoor je de aluminium lamellen in het dak naar wens kan kantelen. Ideaal om de verschillende seizoenen te overbruggen.

Duurzame rotatietechniek

Dankzij het gemotoriseerde systeem, dat elektrisch bedienbaar is, openen en sluiten de aluminium lamellen van deze terrasoverkapping steeds gelijktijdig. De lamellen draaien tot 120° graden voor een optimaal comfort. Hierdoor kan je de zon volledig vrij spel geven, zonnestralen een beetje temperen of ze volledig afschermen.

Anderzijds heb je, dankzij deze rotatietechniek, ook de mogelijkheid om het lamellendak waterdicht af te sluiten van de regenval. Het water wordt zorgvuldig afgevoerd aan de hand van een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoeringen in de steunpalen. Ook wordt er een regensensor geïntegreerd die druppels detecteert waardoor het lamellendak automatisch gesloten wordt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!  

Combineer naar hartenlust

Deze terrasoverkapping is erg functioneel, maar biedt ook meerdere mogelijkheden tot personalisatie die de esthetiek positief beïnvloeden. Zo kan het dak vrijstaand geplaatst worden in de tuin of aan het zwembad, alsook aangebouwd aan een gevel. Zo wordt het lamellendak een uitbreiding van de woning of een verlenging van een tuinhuis of poolhouse.

Daarnaast is Somnium meerdelig koppelbaar in de lengte en breedte waardoor het bijvoorbeeld gekoppeld kan worden aan een terrasoverkapping met een vast dak met glas of een paneel.

Met verstelbare screens ingebouwd in de steunpalen houd je wind, water en zon tegen. Toch op zoek naar iets meer openheid? Dan kies je voor de verschillende glasoplossingen van Aliplast die perfect te combineren zijn met het Somnium dak. Zo zit je toch beschermd tegen weersinvloeden maar behoud je wel een vrij uitzicht.

Ook ’s avonds zorgt dit lamellendak voor de nodige bescherming. Maak het aangenaam gezellig met de ingebouwde led-verlichting of kies voor terrasverwarming.

Maatwerk

Het Somnium lamellendak wordt volledig op maat gemaakt en heeft maximale afmetingen van 6000mm op 4500mm en 3000mm hoog. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpallet, waarbij een standaard lakgarantie van 15 jaar geldt en zelfs 25 jaar lakgarantie op alle TC, T, MT en PT kleuren.